Te-ai gândit să îți faci o mică afacere, cu un buget relativ micuț? Dacă da, atunci cum îți sună să câștigi bani din plăcinte? Nu trebuie să ai mari cunoștințe de gastronomie, o rețetă clasică de la mama și un buget de început. Cu siguranță știi că plăcintele se vând foarte bine la noi în țară, că să zic așa, concurează foarte bune cu covrigii.

Pentru început, așa cum se face în orice afacere, ai nevoie de un sediu, în cazul acesta ai nevoie de un loc în care să vinzi plăcintele. Dacă vrei un câștig mare, într-un timp scurt, atunci îți recomand să faci o foarte bună analiză a zonei în care vrei să îți faci afacerea. Eu îți recomand să deschizi o plăcintărie în zonele următoare: spitale, școli și cel mai recomandat bulevarde și centrele orașelor.

Ce recomand? O rețetă clasică, fără prea multe ingrediente și să încercați cât mai mult să folosiți ingrediente naturale, made în România. Plăcinte se cumpără, încă foarte multe. Dacă aveți tot ceea ce vă trebuie, cu siguranță nu o să aveți de pierdut, dar dacă nu alegeți rețeta și zonă bine, atunci nu o să va bucurați de vânzări și o să pierdeți, așa cum e în orice afacere. Aici nu contează cine este primul, contează cine se impune și vine cu ceva nou, în cazul ăsta „nou” înseamnă produse de calitate și o zonă atent aleasă.

Cum faceți bani? Este foarte simplu. În zonele aglomerate din oraș trec poate și 2000 de oameni pe zi, plus-minus. Cu siguranță 10% din cei care trec cumpără o plăcintă, deci aproximăm, 200 de clienți cumpără o plăcintă, la preț de vânzare de 2.5 lei. Adică 500 de lei pe zi. Dacă țineți deschis în fiecare zi, atunci înseamnă 15000 lei/lună/aproximativ din care 10.000 înseamnă materia primă/chiria/utilitățile. Plătind taxe și impozite, mai rămâneți în mână cu aproximativ o mie de euro. Afacerea merge foarte bine atunci când există și o strategie de marketing și o echipă pregătită. 

Unde se vând plăcintele bine? La ștranduri, târguri și în parcuri. Contează și vremea de afară, dacă este frig se mănâncă foarte mult plăcinte calde. Dar să nu mai spun, dacă aveți și o rulotă, care costă undeva la 10.000 de euro, complet echipată, atunci câștigurile se vor vedea. Partea proastă e că investiția se scoate foarte greu. Începutul e urât, până îți găsești clienți sau mai bine zis, te găsesc ei pe tine.

Nu sunt informații prea interesante, dar dacă aveți nevoie de așa ceva, vă pot oferi gratuit, asta deoarece am multe, multe informații utile pentru o plăcintărie (plan de marketing, vânzare, căutarea unei locații potrivite, prețuri utilaje și materie primă…).

Sursa foto: Mirabela Hus

1 thought on “Vrei să-ți deschizi o afacere care să meargă ? Ce zici de plăcinte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *