Scriu pe blog de cativa ani si nu m-am uitat niciodata la statistici despre trafic, cine ma viziteaza, ce atrage si ce nu. Acum m-am uitat din greseala, nu de alta, dar se tot incarca greu blogul din cauza traficului si trebuia sa vad cine ma spameaza cu roboti. Si surpriza, peste 100.000 vizitatori in doi ani de zile, unici, ca duplicati erau peste 250.000. Nu stiu cat inseamna asta pentru un blog folosit pentru reteaua personala de promovare a site-urilor, dar este bine. Inca rezista si nu renunt usor, tocmai acum cateva saptamani l-am reinnoit pentru inca un an. Si cred ca, asta o sa fac an de an, atata timp cat blogul imi aduce o sursa frumoasa de venit.

Si daca m-am uitat la statistici, am facut o comparatie intre toate blogurile pe care le am. Netoon.eu este cel mai batran si cel mai activ blog dintre toate, si nu am putine bloguri, am o retea destul de mare de bloguri, multe dintre ele sunt de nisa si adaug destul de rar cate un articol, dar regula mea este: minim un articol pe blogurile bune, iar restul precum asta, nu prea dau importanta. Dar incet, incet, elimin ceea ce nu produce sau nu mai imi este util. Am un blog din care mai scot bani, adica e acolo, platesc domeniul, gazduirea si tot raman ceva banuti de pe urma lui, dar nu mai imi face placere, este mult prea slab, articole de slaba calitate si nu prea mi-am permis sa investesc in el, nici macar o tema calumea nu am, dar ce sa zic de partea de optimizare viteza si alte lucruri marunte.

De bloguri m-am plictisit, adica sa am multe si sa nu ma dedic unui singur blog asa cum trebuie. Vreau sa ma dedic catorva bloguri, sa investesc bani, sa le fac calumea, iar astea micute sa le elimin cu timpul din portofoliul meu. Un blog cu articole bune, optimizat asa cum trebuie, tema frumoasa si alte lucruri precum logo, social media… face dintr-un blog o sursa de venit mare, fata de un blog micut, fara vizite, fara nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *