Acum câteva zile am fost până la Păstrăvăria Alex, aflată în Mara, comuna Desesti. Chiar dacă este foarte aproape de mine, adică aproximativ treizeci de kilometri, n-am fost decât o singură dată, dar să nu spun, am trecut de zeci sau chiar sute de ori. Pur și simplu n-am avut timp și mereu am fost în trecere, fără opriri. Părerea mea este una foarte bună, despre local și zonă, nu despre servire și ceea ce se află în meniu. Am mers cu mașina printr-un loc diferit, n-am mers pe drumul principal deoarece am vrut să descopăr și alte zone frumoase, așa că m-am dus din Ocna Sugatag prin Hoteni, Harnicesti… sincer nu mai știu exact, dar vă spun doar atât, mult verde și un peisaj parcă scos din basmele pentru copii, atât de fain a fost.

Ajuns la Păstrăvăria Alex, am fost atras de cascadă. Am făcut poze, m-am uitat minute-n șir la peisaj și am admirat câteva ore zona. Nu că îmi era necunoscută, am mai fost prin trecere de multe ori și chiar am mers și cu bicicletă prin câteva sate faine, care pot reprezenta cu foarte mare succes județul Maramureș. Și să nu îmi laud atât de mult județul, zic doar atât, nu sunteți om dacă nu pășiți prin Maramureș, doar atât. Să revin la Păstrăvăria Alex.

Chiar nu știu ce să zic, un loc foarte frumos cum nu găsești în lume. Nu pot să explic ceea ce am găsit acolo, merită să mergeți și să vedeți. Problema, pentru că există și o problemă. Mâncarea a fost bună, dar nu chiar așa de bună. Am mâncat o ciorbă de burtă, un file de peste cu mămăligă și ceva opțiuni, castraveți, smântână, sos de usturoi și așa cum merge-n maramureș, ardei iuți. Ciorba de burtă era bună, dar burta aia a fiert prea mult. File de peste cu multe oase, le urăsc. Ceea ce a fost bun, mămăliga și sosul de usturoi, astea au fost cireașa de pe tort.

Mergeți, vedeți și vă mirați. Eu m-am bucurat de acel topogan făcut din lemn masiv, foarte fain. Să menționez ceva de prețuri. Prețurile sunt bune, am mâncat de-am mers acasă plin cu numai 50 de lei. Am mâncat două feluri și un desert, clătite cu cremă de te lingi pe degete. Doamne, cât îmi iubesc județul, mama lui de Maramureș 🙂

Sursa foto: ghidvideoturistic.ro

2 thoughts on “N-ai trecut prin Maramureș dacă n-ai mers la Păstrăvăria Alex din Mara

  1. Am fost de 2 ori pana acuma. Ultima data vroiam papanasi, cica nu aveau, dupa ce comandam altceva vedem ca aduce la alta masa papanasi. Asta a fost o mica neplacere, in rest toate bune. Am asistat la hranirea pestilor, ceva de vis cum sar toti ca piranha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *