Se aproprie Black Friday-ul și magazinele online din România încă nu înțeleg ceea ce înseamnă acest Black Friday și cum să profite de pe urma lui. Reducerile sunt doar o altă promoție pe care o pot face în orice zi, în orice lună din an. Am văzut magazine care au preluat această tradiție de a oferi reduceri mari într-o singură, dar n-am văzut nimic înafară de reduceri. Un magazin online trebuie să înțeleagă că Black Friday-ul nu e o zi doar de reduceri, e o zi în care își pot mari baza de date cu clienți noi, dar și posibili clienți. Sunt cazuri în care magazinele au prețuri foarte mici, adică fără adaosul magazinului, dar nu cumpără nimeni. De ce? Magazinul nu e bine pus la punct. Aici vorbesc de infrastructură, design-ul magazinului, procesul de comandă (care uneori e foarte dificil) și desigur echipa din spatele magazinului.

Am scris acest articol deoarece recent un prieten care are magazin online a apelat la mine pentru o părere legată de campania lui de Black Friday. Are multe probleme la magazin, dar nu vrea să facă modificările necesare, asta deoarece trebuie să scoată bani din buzunar. Dar tot el pierde, o să spun și de ce. Are un design foarte simplu și nu este responsive, deci pe telefoane și tablete se vă vedea urât, are găzduire web pe o configurație slabă, plătește 25 de lei pe luna. Nu are newsletter, pagină de facebook, twitter, g+ făcute de câteva zile, ceea ce înseamnă un mare minus. În plus, are comenzi constante, adică pe zi are aproape zece comenzi, ceea ce înseamnă că pe lună are aproape 300 de comenzi, plus-minus, în funcție de sezon. Dar nu are pe site link-uri către rețelele de socializare.

Mai are un buget de câteva mii de lei pentru promovare pe facebook și adwords, dar să nu mai spun, a cumpărat câteva articole plătite pe bloguri, bannere publicitare și link-uri. Deci a investit în promovare. În ziua de Black Friday doar vinde, fără să facă câștig. Deci, dacă calculăm tot ceea ce are, iasă cu minus. Adică el plătește publicitatea, nu câștiga nimic, asta deoarece vrea să ofere reduceri mari. Astfel de magazine sunt multe, de aceea multe magazine stau sub linie, pentru că nu știu ceea ce înseamnă comerțul electronic și o tradiție gen Black Friday.

Abia aștept ziua finală, să văd magazine care încă nu sunt pregătite, care nu au servere care să țină trafic și multe altele. În plus, sper să prind o ofertă bună la televizoare, dacă nu, o să comand de afară, acolo chiar sunt reduceri mari și acei comercianți știu cum să țină aproape vizitatorul, chiar dacă nu comandă.