Imi aduc aminte cateva momente cand eram eu micut si eram la gradinita. Mereu imi voi aminti de acei ani, deoarece au fost doi ani foarte urati, in care am invatat ce n-am invatat la scoala sau in liceu. Nu mai tin minte exact anii in care am fost la gradinita sau cati ani am avut, cel putin imi aduc aminte ca, gradinita era chiar la doua minute de mers pe jos de la blocul unde stateam pana la gradinita. Era o gradinita de cartier, un cartier in care tiganii au fost foarte raspanditi, astfel spus, in clasa la mine am avut multi tigani, care au fost foarte agresivi, mi-am luat multe palme si pumni de la niste copii care au vazut ce se intampla la ei acasa si asta faceau si ei. Dar nu a fost vina lor, a fost a parintilor. Asta a fost doar o parte.

In gradinita unde am fost nu exista jucarii, poate doar ceva vechi, stricate, materiale informative nimic, educatie nimic. Profesoara sau cum se spune venea si statea si fuma, in clasa. Educatia trebuie oferita din primul moment al unui copil cu un sistem care trebuie sa te educe, sa-ti ofere informatii despre ceea ce inseamna educatie, cum sa te comporti in societate, nu cum sa mergi la gradinita cu teama, sa mergi si sa stai intr-o clasa plina cu fum, sa te joci cu jucarii de zeci de ani si alea stricate. Daca ma gandesc bine, in ziua de azi cei care trebuie sa se ocupe de ceea ce inseamna start-ul unui copil spre educatie nu o fac chiar excelent.

In comuna in care am domiciliul si unde am urmat si scoala generala au fost probleme cu ceea ce insemna scoala si gradinita locala, scoala s-a facut intr-un han vechi, iar gradinita intr-o scoala veche, micuta, unde trebuia sa fie defapt biblioteca. Ciudat, stiu, dar astazi nu mai este asa. Avem o scoala noua si o gradinita noua, defapt 2 in 1, scoala sus, iar gradinita jos, la parter. Totul este la standarde europene, doar ca, cei care trebuia sa se ocupe de oferirea educatiei pentru pitici au facut un lucru urat, nu au alocat si bani pentru mobilier de calitate, materiale informative, o biblioteca in care sa se regaseasca carti noi, asta este un minus mare.

img-logoCum imediat se alege noul primar, m-am gandit sa fac o scrisoare deschisa tuturor celor care candideaza la primaria comunei. O sa fac referire la ceea ce este mai important in comuna, educarea corecta a copiilor inca din primele clipe, adica gradinita si desigur, pe langa multe altele, fac referire si la ceea ce lipseste in salile de curs, inclusiv mobilierul care trebuie schimbat. Si asa, ca sa nu plateasca mult, am cautat magazine care sa vanda astfel de produse pentru salile de curs, asa am gasit Magul cu Arici, unde am gasit tot ceea ce trebuie pentru o gradinita, mai ales mobilier pentru sectoare de activitati, de depozitare, scaune si catedre sau pur si simplu module de joaca sau mobilier de baie… si altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *