Acum aproximati cinci luni de zile m-am gandit sa imi fac un blog asa mai serios, fara sa scriu articole platite, sa incep un proiect de viitor si usor de monetizat. Am stat sa ma gandesc ce sa fac, pana mi-am dat seama ca in Romania sunt multe nise inca joase, care merita incercate. Asa ca, am gasit o nisa la inceput pe la noi, am facut putin research si mi-am facut un mic plan. Mi-am inregistrat un domeniu foarte potrivit si brandabil, mi-am cumparat gazduire web de la o firma specializata, un pret destul de mare, dar nu ma intereseaza cat investesc, atat cat sansele sunt in fata mea.

Dupa ce am inregistrat domeniu si am adaugat nameserverele de la serviciul de gazduire, am asteptat aproximativ trei ore pana sa se propage, astfel incat, in timpul acela, am cautat o tema potrivita, am gasit repede tema potrivita, am verificat sa vad cum se vede pe telefon, tableta si pe PC… cel mai important, tema este foarte bine optimizata pentru orice device, in plus se misca repede, codurile sunt curate si a fost ieftina, doar 39 de dolari, o afacere foarte buna.

Dupa ce totul a fost live, am instalat platforma wordpress, am instalat tema, am facut setarile necesare pentru SEO si multe altele. Dupa asta, am inceput sa lucrez la tema, sa o personalizez dupa bunul plac. Dupa ce totul a fost bine si functional, am decis sa incep sa scriu primul articol. Am scris primul articol, am stat o zi sa ma documentez doar pentru un articol. Dupa ce am scris articolul, m-am gandit si la o pagina de facebook. Am facut pagina, am adaugat ceea ce era de adaugat si am cumparat reclama pentru articol, articolul a devenit viral, o gramada de comentarii legat de articol. Dupa mi-am dat seama ca merita sa incerc nisa, sa investesc, sa scriu mai mult, sa ma documentez.

Am am scrise doar 35 de articole, peste 1000 de comentarii si undeva la 300 de vizite pe zi. Un blog de succes in portofoliul meu. Sunt inca la inceput. O sa revin cu un articol mai bine documentat, cu dovezi si sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *