Acum cateva luni de zile un foarte bun prieten a decis sa-si mute viata intr-o tara destul de cunoscuta pe meleagurile noastre. Nu a mai fost multumit de ceea ce se intampla in tara si a plecat in Spania. Nu stia spaniola, nu stia engleza, dar avea motivare si dorinta de un nou inceput. Nu pot sa zic cum a fost pentru el, pentru ca n-am cum sa va spun, doar el stie. Oricum, inceputul a fost greu, cu siguranta. Insa, acum are un loc de munca permanent, lucreaza intr-un mediu placut, are un salariu motivant si nu are probleme ca maine nu va avea ce sa puna pe masa. In Romania lucra ca sofer la o firma de curierat locala, castiga foarte putin si avea si multe datorii. Nu a mers de mult in Spania, daca nu ma insel e plecat de vreo opt luni. Primele doua luni au fost dezastru, nu prea avea unde sa lucreze si mergea periodic cu ziua la cules de fructe si legume,a castiga cam 30 de euro pe zi, uneori chiar mai putin.

Imi aduc aminte cand am discutat cu el ultima data, a fost acum cateva zile. A spus ca a avut un mare noroc sa-si gaseasca de munca, chiar daca nu stia spanioala. A invatat rapid, se descurca cum poate. Cand a fost angajat, acesta a spus ca o sa imi ofere un cadou. Nu de alta, dar eu i-am recomandat unde sa mearga, nu a platit chirie la inceput deoarece l-am trimis la un var de-al meu. Cand a primit salariul, a zis sa ii fac rost de un numar de telefon sau de o adresa web de la o firma care transporta pachete in Romania si invers, din Romania in Spania. Cum nu prea imi place sa primesc cadouri nemeritate, i-am spus ca n-am nevoie, doar ca, acesta a fost foarte insistent si pana la urma am cautat o firma specializata si serioasa si am gasit.

transport colete Romania – Spania – www.expresstrans.ro

Cand a cautat firma, am incercat sa ma informez foarte bine, asa ca, am gasit o firma specializata in transport marfa, colete… am gasit articolul de aici. Asa am dat peste Express Transinternational, o firma specializata in servicii complete de transport rutier marfa Romania – Spania si invers, Spania – Romania, dar si alte destinatii nationale si internationale. Am ramas uimit cand am aflat ca cei de la Express Transinternational detin o flota foarte mare, adica, noua masini care pot sa transporte exact ceea ce ai nevoie. Au diferite camioane, van-uri si altele, cu diferite sarcini de greutate. Daca ai marfa de 20 de tone, au camion cu posibilitatea de transport 20 de tone, deci sunt pregatiti pentru orice cerere.

Hai ca deja i-am laudat prea mult. I-am dat prietenului meu adresa lor de internet si numerele de telefon. Acesta a trimis pachetul si l-am primit foarte repede. Nu a fost un pachet mic, a fost unul destul de mare. A platit foarte putin, in plus, eu am primit pachetul si n-am avut probleme cu ei. Seriozitate, punctualitate si preturi mici, asta pot sa spun.