Serviciile de gazduire din Romania sunt din ce in ce mai diversificate, ceea ce inseamna ca exista cerere si desigur oferta. Atunci cand avem nevoie de un serviciu de gazduire, cu siguranta cautam pe internet termenul de gazduire web sau gazduire web ieftina. Este bine ceea ce facem, dar nu asa se procedeaza atunci cand vrei sa iti gazduiesti site-ul la o firma care ofera servicii de gazduire web. Prima data se cauta feedback-uri despre serviciile pe care le ofera, dupa se analizeaza site-urile din portofoliu si dupa puteti sa vedeti daca merita sau nu achizitia unui serviciu de la firma respectiva.

Gazduire web – Server Gate

Atunci cand am avut de realizat un site pentru un client, am ales un serviciu de gazduire dinamic, adica sa am stabilitate in orice moment. Uneori, firmele de gazduire web ofera servicii de proasta calitate, aici nu ma refer strict la ceea ce iti pune „in farfurie”, ma refer la totul, adica de la partea de interfata, viteza si desigur suportul tehnic. Daca ai nevoie si tu de servicii de gazduire, iti recomand sa faci o analiza atenta a pietei, oferta exista, de aceea trebuie sa ai mare atentie de unde cumperi si ce cumperi.

De exemplu, chiar acum cateva zile cautam o firma care sa ofere servicii de gazduire web performante, am cautat mult si bine, de ce? Puteam sa raman la ceea ce imi oferea motorul de cautare Google in primele rezultate, dar stiu ca acele firme au o multime de clienti si servere destul de solicitate, de aceea am cautat mai bine si am descoperit o multime de firme serioase, care ofera servicii de gazduire performante, la preturi foarte bune. Pot sa mentionez aici firma de gazduire Datacore Solution, care ofera servicii de gazduire web prin intermediul www.servergate.ro, am adaugat aceasta mentiune deoarece oferta lor este una foarte interesanta, numai buna de luat in vizor.

Cel mai interesant pachet pe care il au, este un pachet complet, cu posibilitatea de gazduire pana la cinci domenii web. Cumperi primul pachet pentru un an si platesti pe luna 2 euro, pentru doi ani Р1,8 euro pe luna iar daca il cumperi pentru trei ani atunci pretul este de 1,5 euro luna. Se merita oricum ai face plata, deoarece iti ofera un spatiu de stocare destul de generos, adica 5GB, trafic lunar de 1000GB, adrese de email necontorizate, baze de date necontorizate si domenii parcate, conturi ftp si subdomenii la fel, necontorizate, adica nelimitate.

De ce am recomand aceasta firma? Este foarte simplu. Au infrastructura moderna, stocarea se face pe cele mai noi tehnologii, servere Dell PowerEdge, au datacenter in Cluj Napoca, uptime garantat de 99.98%, panou de administrare performant si securizat, versiunea PHP este la alegere, suport non-stop, posibilitatea de salvare a fisierelor de pana la doua ori pe zi si multe altele. Atunci cand o firma iti ofera multe avantaje, atunci merita sa incerci serviciile oferite. Cu siguranta o sa achizitionez si eu pachetul de sus mentionat, am mare nevoie sa imi transfer cateva site-uri la un provider de gazduire web serios.